Pădurea Ceala

Pădurea Ceala este o arie protejată, de interes științific, în estul Parcului Natural Lunca Mureșului. Acest parc se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară , de-a lungul râului Mureș şi este spaţiu ideal pentru relaxare, ecoturism şi chiar activităţi de educaţie ecologică. Aici putem întâlni un paradis al biodiversităţii, intr-o zona relativ restransa, remarcabilă pentru numărul mare de specii protejate.

La Centrul de vizitare Ceala, amplasat in Pădurea Ceala, se poate ajunge din Municipiul Arad, pe Calea Bodrogului, către Aeroport, după care se intră în Pădurea Ceala urmând indicatoarele. Centrul a fost realizat în cadrul unui proiect Phare şi a fost finalizat in anul 2006. Există facilităţile de cazare, adaptate structurii de agrement a zonei. Centrul găzduieşte un eco-muzeu şi o expoziție permanentă unde sunt expuse obiecte tradiționale.

Ecoturism

Cei mai mulţi turişti se bucură de zona superbă a ariei protejate la pas, cu aparatele de fotografiat, insa modul ideal de a petrece timpul în rezervaţie este cu bicicleta sau cu barca pe apele raului. Se pot închiria biciclete şi diverse tipuri de ambarcaţiuni. Parcul Naţional Lunca Muresului organizează inclusiv trasee ghidate prin rezervaţie. În vacanţe, sau în cadrul activităţilor extraşcolare, aici, au loc diverse evenimente educative.

Fotografii panoramice

ALTE POVESTIRI

error: Content is protected !!